Su Jok akupunktúrás módszer

2014 augusztus 07
(0 szavazat)

A Su Jok akupunktúrás módszer alapelvei.

Az anatómiából és a fiziológiából már ismerjük, hogy az emberi szervezetnek több irányító rendszer létezik (van).A legfontosabb ezek közül ,az ideg- és endokrin-rendszer, melyek összekötőjeként a vér és a nyirokrendszer említhető.

Tulajdonképpen, az egész élő szervezet irányításában, fő-vezető és elsődleges rendszerként jelenik meg az energetikai rendszer, amelyet ősi nevén „életenergia” - névén ismerünk.

A keleti gyógyítók –akik a Su Jok rendszert is használták – úgy tartják, hogy az ember egészségesnek akkor mondható, ha 6” Ki „energia harmóniában van egymással. Ezek az energiák – a Szél energiája, a Meleg energiája, A Forróságé ,a Nedvességé, a Szárazságé és A Hideg energiája. Amint ezen energiák harmóniája felborul, az embert megtámadják különböző betegségek.

Az „élet energia”(a „ 6 Ki”, a „Csi”, a „Prána” és a többi) a szervezet összes működését irányítja mind fizikai-, mind érzelmi-, mind mentális szinten. Ez a megközelítés a ezoterikus tudományoknál meghatározó értékű.

Az előbbieket számításba véve minden egyes személyiségnek van saját rezonanciája melyet esetenként a szervezet – kiválaszthatóság alapján –lereagál. A szervezet a saját elektromágneses mezejét „ismeri és felismeri” (biomező,aura). Az akupunktúrás tűk melyeket az emberi test meghatározott pontjaira teszünk fel, úgy viselkednek, mint valami antennák, melyek a naprendszer és a kozmosz környezetéből érkező rezonáns hullámokat, mint jelzéseket felfogják.

Ennek megfelelően beszúrt tűn keresztül , az adott pontban keletkezett, egy bizonyos frekvenciájú energiának a kisugárzása és „megfogása” történik. Az energia kisugárzása és a „megfogás”-a, a tű helyzetének az energiaáramlás irányának (meridiánon v. csakrán) figyelembevételével függ össze. Az energiarendszer ,amely a fizikai testet irányítja, meridiánok(az aura erővonalai) és csakrák (energetikai központok) képében jelennek meg, amelyek, a testen, a kéz-és lábfejen helyezkednek el. Ezeken a rendszereken áramlik az energia.
A Su Jok® –ez egy olyan módszer, mely segítségével energetikai szinten, a betegség okára gyakorolunk hatást.
Kéz-és lábfej – az emberi test kicsinyített másolata- egy holografikus másolat, a megfelelhetőség rendszerében.
A megfelelhetőségi rendszer – az emberi test sajátos információs – energetikai másolata, amelyben a szervezet anatómiai felépítésének nem csak a vetületét értjük, hanem a funkcionális állapotát is.

 


A kézfejen fellelhető belső szervek, a megfelelhetőségi rendszeren belül.

 

 

A lábfejen megtalálható belső szervek, a megfelelhetőségi rendszeren belül.

 

Ebben a rendszerben megtalálhatjuk a saját miniatűr energetikai rendszereket. Ezeket úgymond fellelhetjük a kéz -és a lábfej ujjainak böl-meridiánjain, valamint a kéz- és a lábfej energetikai központjainak böl –csakráin. ( a „böl”-speciális,-különleges,kicsinyített)
És ezek jelentik az ember energetikai ellátásának az alapját –a megfelelhetőségi rendszeren belül.

 

A kéz- és a lábfejen lévő háromszintű megfelelhetőségi rendszer
(„Rovar” rendszer)

 

Meridiánok- a belső szervekből kiinduló áramlatok erővonalai. A test felületén ábrázolt erővonalak vetülete adja meg a meridiánok külső ábrázolását. A „böl – csakrák” és „böl-meridiánok” energetikailag kapcsolatban vannak az egész test meridiánjaival és csakráival, és azok kölcsönkapcsolatban vannak mind velük, mind a külvilággal. Ezek a varázslatos meridiánok és csakrák látják el a testet aktív életenergiával és egyben kontrolálják is az energiaellátás rendszerét is. A meridián pontok és a csakra pontok segítségével hatni tudunk az energia mozgásra, és hozzásegíthetünk a gyógyító mechanizmushoz. Ezt a meridián – csakra rendszert hívjuk „Hetero- rendszer”-nek.
A megfelelhetőségi rendszeren belül létezik egy másik energetikai rendszer, amelynek szintén vannak méretei és szintjei-a legnagyobbtól a pontig, olyanokig, mint pl.: a sejt, a csont, a fej, a kéz, a belső szervek, az ízület stb. Ezt az utóbbit „Homo- rendszer”-nek nevezzük. Ez egy integrált rendszer, fontos szerepet tölt be a test egyesítésében, mint egy és egész, és ugyanakkor részt vesz az önirányítás folyamatában.
Az összes megfelelhetőségi rendszer különböző szinten arról ad tanúbizonyságot, hogy egy időben kapjon információt a „betegségről”, a meghatározott fájdalom érző pontokon jelezzen, és gyógyító erőt fejtsen ki ezeken a helyeken, miközben azt stimuláljuk. Ezt a Homo-rendszert fogjuk hívni a jövőben- önszabályozó rendszernek.

 


Ilyenképpen a kéz - és a lábfej az emberi szervezet sajátságos irányító rendszere.

Bármelyik kezelés célja – hogy állítsuk helyre az ember energetikai rendszerében az egyensúlyt. Ennek következtében a beteg szervet is meggyógyítjuk.

 

  • Forrás: sujok.hu

Időjárás

Többnyire tiszta

-2°C

Budapest

Többnyire tiszta

Páratartalom: 73%

Szél: 27.36 km/h

Névnap

2019. október 19. szombat
Nándor

Holnap
Vendel
napja lesz.

Oldalainkat 372 vendég és 0 tag böngészi

Fel