fbpx

Az a 'Kis zsivány' kínai virológus közzéteszi a „Bombasztikus” bizonyítékokat, a COVID-19-ről

2020 október 20

A 'Zsivány' kínai virológus közzéteszi a „Füstölgő fegyver” bizonyítékokat, a COVID-19

Szombaton beszámoltunk arról, hogy Dr. Li-Meng Yan  - kínai virológus (MD, PhD), aki elhagyta az országot, elhagyva állását egy rangos hongkongi egyetemen - a múlt héten jelent meg a brit televízióban, ahol a SARS-CoV-2-t állította, a COVID-19-et okozó vírust kínai tudósok hozták létre egy laboratóriumban.

Vasárnap Li-Meng csatlakozott a Twitterhez  - és néhány órával ezelőtt hétfőn Twitteren linkelt egy cikket, amelyet három másik kínai tudóssal közösen írt:

A SARS-CoV-2 genom szokatlan jellemzői, amelyek kifinomult laboratóriumi módosítást javasolnak, mint a természetes evolúció és annak valószínű szintetikus útvonalának meghatározása

Dr. Li Meng Yan

Linket is közzétett a ResearchGate-en való igazolásához, feltárva (korábbi?) Kapcsolatát a Hongkongi Egyetemmel és 13 publikációt, amelyekre 557 alkalommal hivatkoztak.

A bizonyítékok azt mutatják, hogy a SARS-CoV-2-nek olyan laboratóriumi terméknek kell lennie, amelyet ZC45 és / vagy ZXC21 denevérkoronavírusok sablonként és / vagy gerincként történő felhasználásával hoztak létre . A bizonyítékokra építve tovább feltételezzük a SARS-CoV-2 szintetikus útját, bizonyítva, hogy ennek a koronavírusnak a laboratóriumi létrehozása kényelmes és körülbelül hat hónap alatt megvalósítható . "

Itt van a kibővített poén:

A SARS-CoV-2 Spike receptorkötő motívuma nem a természetből származhat, és géntechnológiával kellett volna létrehozni.

A Spike fehérjék a koronavírus részecskék külsejét díszítik. Fontos szerepet játszanak a fertőzésben, mivel közvetítik a kölcsönhatást a gazdasejt receptorokkal, és ezáltal segítenek meghatározni a vírus gazdatartományát és szöveti tropizmusát.

A Spike fehérjét két részre osztjuk (3. ábra). Az elülső vagy N-terminális felét S1-nek nevezik, amely teljes mértékben felelős a gazdareceptor megkötéséért.

Mind a SARS-CoV, mind a SARS-CoV-2 fertőzéseknél a gazdasejt-receptor a hACE2. Az S1-en belül egy körülbelül 70 aminosavból álló szegmens közvetlen kapcsolatot létesít a hACE2-vel, és ennek megfelelően a receptor-kötő motívumnak (RBM) nevezik (3C. Ábra).

A SARS-CoV és a SARS-CoV-2 esetében az RBM teljes mértékben meghatározza a hACE2-vel való kölcsönhatást. A Spike fehérje C-terminális felének neve S2.

Az S2 fő funkciója magában foglalja a trimer képződésének fenntartását, és az S1 / S2 találkozásánál az egymást követő proteáz hasítások és az S2 'downstream pozíciók után a membránfúzió közvetítésével a vírus sejtbe jutását.

A többi vírusfehérje esetében megfigyeltekhez hasonlóan a SARS-CoV-2 S2-je nagy szekvencia-azonosságot mutat (95%) a ZC45 / ZXC21 S2-vel.

Éles kontrasztban a SARS-CoV-2 és a ZC45 / ZXC21 között az S1 fehérje, amely meghatározza, hogy a vírus melyik gazdát (embert vagy denevért) tudja megfertőzni, sokkal kevésbé konzervált, az aminosav-szekvencia azonossága csak 69%.

A 4. ábra hat p-koronavírus Spike-fehérjének szekvenciaillesztését mutatja. Kettő a jelenlegi járványból izolált vírus (Wuhan-Hu-1, 2019-nCoV_USA-AZ1); kettő a feltételezett sablonvírus (Bat_CoV_ZC45, Bat_CoV_ZXC21); kettő SARS koronavírus (SARS_GZ02, SARS).

Az RBM két narancssárga vonal között van kiemelve.

Nyilvánvaló, hogy a teljes genomok magas szekvenciaazonossága ellenére a SARS-CoV-2 RBM-je jelentősen eltér a ZC45 és ZXC21-től.

Érdekes módon a SARS-CoV-2 RBM-je nagyban hasonlít a SARS Spike RBM-jére.

Bár ez nem egy pontos „másolás és beillesztés”, a Spike-HACE2 szerkezetek alapos vizsgálata37, 38 azt mutatja, hogy az összes maradék elengedhetetlen a hACE2 megkötéséhez vagy a fehérje hajtogatásához (narancssárga pálca a 3C. 4) „tartják”.

Ezen esszenciális maradékok többsége pontosan megőrződik, beleértve a diszulfidkötés kialakulásában (C467, C474) és az elektrosztatikus kölcsönhatásokban (R444, E452, R453, D454) részt vevőket is, amelyek kulcsfontosságúak az RBM szerkezeti integritásának szempontjából (3C. És 4. ábra). .

Az esszenciális szermaradványok csoportján belüli néhány változás szinte kizárólag hidrofób „szubsztitúciók” (I428àL, L443àF, F460àY, L472àF, Y484àQ), amelyek nem befolyásolhatják sem a fehérje hajtogatását, sem a hACE2-kölcsönhatást.

Ugyanakkor a nem esszenciális aminosavmaradékok többsége „mutálódott” (4. ábra: RBM-maradékok, amelyeket nem jelöltek rövid piros vonalak).

Csak e szekvenciaelemzés alapján korán meggyőződtünk arról, hogy a SARS-CoV-2 tüskefehérje nemcsak a hACE2-hez kötődik, hanem a kötés pontosan hasonlít az eredeti SARS Spike fehérje és a hACE223 közötti kötésre is. A legutóbbi strukturális munka megerősítette jóslatunkat.

Az alábbiakban részletezzük, hogy a SARS-CoV-2 RBM hasonlít a SARS-CoV RBM-re, és a SARS-CoV-2 és a ZC45 / ZXC21 közötti teljes szekvencia-megőrzési minta rendkívül szokatlan.

Összességében ez azt sugallja, hogy a SARS-CoV-2 genom egyes részei nem a természetes kvázifajok vírusrészecskéinek evolúciójából származnak.

A cikk ezután két kritikus észrevételt tesz azok számára, akik azt állítják, hogy a SARS-CoV-2 természetes eredetű: gyűrűs iratgyűjtőjét csak a két lehetséges út egyikén lehetett volna megszerezni:

1) egy ősi rekombinációs esemény, amelyet konvergens evolúció követ, vagy

2) egy nemrégiben bekövetkezett természetes rekombinációs esemény.

Először elutasítja az 1. lehetőséget:

„Ez a konvergens evolúciós folyamat nagyszámú mutáció felhalmozódását eredményezné a genom más részeiben is, ami a teljes szekvencia-azonosságot viszonylag alacsonyá tenné.

„A SARS-CoV-2 és a ZC45 / ZXC21 közötti magas szekvencia azonosság különböző fehérjéken (94-100% azonosság) nem támogatja ezt a forgatókönyvet, és ezért egyértelműen jelzi, hogy az ilyen gyűrűs iratgyűjtőt hordozó SARS-CoV-2 nem származhat A ZC45 / ZXC21-szerű denevér koronavírus ezen a konvergens evolúciós úton. "

Ezután elutasítja a 2. lehetőséget:

A második forgatókönyv szerint a ZC45 / ZXC21-szerű koronavírusnak nemrégiben újrakombinálnia kellett volna és fel kellett cserélnie a gyűrűs sejtjeit egy másik koronavírussal, amely sikeresen alkalmazkodott a hACE2-hez nagyon homológ ACE2-állathoz.

Egy ilyen esemény valószínűsége részben a természetes rekombináció általános követelményeitől függ:

1) a két különböző vírus jelentős szekvencia-hasonlóságot mutat;

2) együttfertőződniük kell és ugyanazon állat ugyanazon sejtjében kell lenniük;

3) a rekombináns vírust a gazdaszervezet nem törölte ki, és a gazdaszervezet nem pusztult volna el;

4) hogy a rekombináns vírusnak végül stabilnak és fertőzővé kell válnia a gazdafajon belül.

Ami a legutóbbi rekombinációs forgatókönyvet illeti, az állattartó nem lehet denevér, mivel a denevérekben lévő ACE2 fehérjék nem elég homológok a hACE2-vel, ezért az adaptáció nem lenne képes RBM-szekvenciát eredményezni, amint az a SARS-CoV-2-ben látható .

Ez az állattározó sem lehetett ember, mivel a ZC45 / ZXC21-szerű koronavírus nem volt képes megfertőzni az embereket.

Ezenkívül nem volt bizonyíték arra, hogy az emberi populációban 2019 vége előtt bármilyen SARS-CoV-2 vagy SARS-CoV-2-szerű vírus keringett volna.

Érdekes módon egy nemrégiben végzett bioinformatikai tanulmány szerint a SARS-CoV-2 a járvány kezdete óta jól alkalmazkodott az emberekhez.

Ami csak egy lehetőséget hagy:

A természetes evolúciónak csak egy másik lehetősége maradt meg: a ZC45 / ZXC21-szerű vírus és a SARS-szerű RBM-et tartalmazó koronavírus rekombinálódhatott egy köztes gazdában, ahol az ACE2 fehérje homológ a hACE2-vel.

Több laboratórium beszámolt arról, hogy a Malajziából Kínába csempészett szunda pangolinok egy része koronavírusokat hordozott, amelyek receptorkötő doménje (RBD) majdnem megegyezik a SARS-CoV-227-29,31ével.

Ezután azt sugallták, hogy a pangolinok a SARS-CoV-227-29,31 valószínű közbenső gazdája.

A legfrissebb független jelentések azonban jelentős hibákat találtak ezekben az adatokban40–42. Továbbá, e jelentésekkel 27-29,31 ellentétben, 2009 és 2019 között Malajziában és Sabahban több mint egy évtizede gyűjtött Sunda pangolin mintákban nem észleltek koronavírust43.

Egy nemrégiben végzett tanulmány azt is kimutatta, hogy az RBD, amelyet a SARS-CoV-2 és a jelentett pangolin koronavírusok osztanak meg, tízszer erősebben kötődik a hACE2-hez, mint az ACE22 pangolinhoz, és ezáltal a pangolinokat a lehetséges köztes gazdaszervezetként elutasítja.

Végül, egy in silico vizsgálat, annak ellenére, hogy a pangolinok valószínűleg nem köztes gazdák, azt is jelezte, hogy a vizsgálatuk során megvizsgált állati ACE2 fehérjék egyike sem mutatott kedvezőbb kötődési potenciált a SARS-CoV-2 tüskefehérjéhez, mint a hACE2 .

Ez az utolsó vizsgálat gyakorlatilag minden állatot mentesített a köztes gazda feltételezett szerepe alól, ami összhangban áll azzal a megfigyeléssel, hogy a SARS-CoV-2 a járvány kitörésétől kezdve jól alkalmazkodott az emberekhez.

Ez azért jelentős, mert ezek az eredmények együttesen azt sugallják, hogy a SARS-CoV-2 esetében nem létezik köztes gazdaszervezet, ami legalábbis csökkenti annak lehetőségét, hogy egy köztes gazdában rekombináns esemény fordulhasson elő.

Gyors előretekerés a füstölgő fegyverhez:

Tekintettel arra, hogy az RBM teljesen diktálja a hACE2-kötődést, és hogy a SARS RBM-hACE2 kötődését teljes mértékben nagy felbontású struktúrák jellemezték (3. ábra) 37,38, ez a csak RBM-csere nem lenne kockázatosabb, mint a teljes Spike-csere.

Valójában ennek az RBM-swap stratégiának a megvalósíthatósága bebizonyosodott. 2008-ban Dr. Zhengli Shi csoportja egy SARS RBM-et cserélt több SARS-szerű denevér koronavírus Spike fehérjéibe, miután restrikciós helyet vezetett be egy kodonra optimalizált tüskegénbe (5C . Ábra) . Ezután hitelesítették a kapott kiméra Spike fehérjék hACE2-hez való kötődését.

Ezenkívül egy nemrégiben megjelent publikációban a SARS-CoV-2 RBM-jét a SARSCoV receptor-kötő doménjébe (RBD) cserélték, és egy kiméra RBD-t eredményezett, amely teljesen működőképes volt a hACE2 megkötésében (5C. Ábra) 39

Meglepő módon mindkét esetben a manipulált RBM szegmensek szinte pontosan hasonlítanak az EcoRI és a BstEII helyek pozíciói által meghatározott RBM-re (5C. Ábra).

Noha a klónozási részletek hiányoznak mindkét publikációból39, 47, elképzelhető, hogy a tényleges restrikciós helyek változhatnak attól függően, hogy a tüskés gén befogadja-e az RBM-t, valamint az egyedi restrikciós hely (ek) bevezetésének kényelmétől az érdekes régiókban.

Figyelemre méltó, hogy ennek a közelmúltbeli kiadványnak a megfelelő szerzője, Dr. Fang Li 201049-53 óta a Dr. Zhengli Shi aktív munkatársa.

Dr. Li volt az első ember a világon, aki strukturálisan tisztázta a kötődést a SARS-CoV RBD és a hACE238 között, és a Spike-ACE2 kölcsönhatások strukturális megértésének vezető szakértője volt.

Az EcoRI és a BstEII restrikciós helyek szembeötlő megállapítása a SARS-CoV-2 RBM mindkét végén, valamint az a tény, hogy ugyanazt a RBM régiót mind Dr. Shi, mind pedig hosszú távú munkatársa felcserélte, a restrikciós enzim emésztési módszerek valószínűleg nem véletlenek.

Sokkal inkább a füstölgő pisztoly bizonyítja, hogy a SARS-CoV-2 RBM / tüskéje genetikai manipuláció terméke. "

Jobb lesz, mert a kínai tudósok előzetesen megpróbálták eltakarni a nyomukat:

Bár kényelmes lehet a SARS RBM pontos szekvenciájának másolása, ez túl egyértelmű jel lenne a mesterséges tervezésről és a manipulációról. A megtévesztőbb megközelítés az lenne, ha néhány lényegtelen maradékot megváltoztatnánk, megőrizve a kötés szempontjából kritikusakat.

Ezt a kialakítást jól irányíthatják a nagy felbontású szerkezetek (3. ábra) 37,38. Ily módon, amikor úgy tűnik, hogy az RBM teljes szekvenciája jobban elkülönül a SARS RBM-től, a hACE2-kötő képesség jól megmarad.

Úgy gondoljuk, hogy az összes létfontosságú maradékot (a 4. ábrán vörös pálcákkal jelölt maradékokat, amelyek megegyeznek a 3C. Ábrán látható pálcikákkal) meg kellett volna tartani.

Amint azt korábban leírtuk, némelyiknek közvetlen tartósításnak kell lennie, de néhányat hasonló tulajdonságú maradékokra kellett áttérni, ami nem zavarta meg a HACE2-kötődést, és még tovább erősítheti az asszociációt [ZH: azaz a vírust fegyverbe hozták és kibővítették.

Valójában ez a CGGCGG-elrendezés az egyetlen olyan eset, amely a SARS-CoV-2 genomban található, ahol ezt a ritka kodont tandemben használják. Ez a megfigyelés határozottan azt sugallja, hogy ennek a furinnal hasító helynek géntechnológiának kell lennie.

A gyanúhoz hozzátéve, hogy a kodonválasztások megfogalmazzák a FauI restrikciós helyet, ami arra utal, hogy a restrikciós fragmens hosszának polimorfizmusa - egy olyan technika, amelyben a WIV laboratórium jártas - részt vehetett.

Ott a FauI emésztéssel kapott fragmentációs mintát fel lehet használni a Spike-ban lévő furin hasítási hely megőrzésének figyelemmel kísérésére, mivel ez a furin hasítási hely in vitro hajlamos a deléciókra.

Pontosabban RT-PCR-t hajthatunk végre a sejttenyészetekből vagy laboratóriumi állatokból kinyert vírusok tüskegénjén, amelynek termékét FauI emésztésnek vetjük alá.

A furin hasítási helyét megtartó vagy elveszítő vírusok ezután különböző mintákat eredményeznek, lehetővé téve az érdekes vírus (ok) kényelmes nyomon követését.

És még egy kritikus állítás: a wuhani kutatók ismét mindent megtettek annak érdekében, hogy fegyverkezzenek és fellendítsék „ a laboratóriumban előállított koronavírus fertőzőképességének és patogenitásának fokozását ”:

A bizonyítékok együttesen azt sugallják, hogy a SARS-CoV-2 tüskefehérje furinbontási helye nem a természetből származhat, és genetikai manipuláció eredménye lehet.

Ennek a manipulációnak a célja a laboratóriumban előállított koronavírus fertőzőképességének és patogenitásának esetleges fokozásának értékelése lehetett .

Összefoglalva a fentieket:

Az ebben a részben bemutatott bizonyítékok azt mutatják, hogy a SARS-CoV-2 genom bizonyos aspektusait rendkívül nehéz összeegyeztetni azzal, hogy a természetes evolúció eredménye.

Az általunk javasolt alternatív elmélet szerint a vírus létrejöhetett a ZC45 / ZXC21 denevér koronavírus (ok) felhasználásával gerincként és / vagy sablonként.

A Spike fehérjét, különösen a benne lévő RBM-et mesterségesen kellett volna manipulálni, amellyel a vírus megszerezte a hACE2 megkötésének és az emberek megfertőzésének képességét.

Ezt alátámasztja egy egyedi restrikciós enzim emésztési hely megtalálása az RBM mindkét végén.

Szokatlan furinbontási helyet vezettek be és illesztettek be a Spike fehérje S1 / S2 elágazásába, ami hozzájárul a vírus fokozott virulenciájához és patogenitásához.

Ezek az átalakulások a SARS CoV-2 vírust állomásoztatták, hogy végül nagyon fertőző, kezdetben rejtett, halálos, nem egyértelmű következmények és masszívan megbomló kórokozóvá váljon.

Nyilvánvaló, hogy az a tény, hogy a SARS-CoV-2 létrejöhetett volna a WIV-nél a funkciónyereség manipulációival, jelentős, és alaposan és függetlenül meg kell vizsgálni.

Végül azok, akik kíváncsiak arra, hogyan hozhatták létre a vírust szintetikusan Wuhanban, íme egy diagram, amelyet Dr. Yan javasolt, és elmagyarázza az összes szükséges lépést:

Teljes leirat alább olvasható:

Aki pedig elmondta, íme Li-Meng interjúja az Egyesült Királyság televíziójában:

 

 

Írta: Tyler Durden , vendég  író

Emlékeztetőül: a Zero Hedge-t január 31-én kitiltották a Twitterről, mert ezt az állítást tette, egy állítólagos pedofil (akit később plágium miatt kirúgtak) írt sláger után, és számtalan úgynevezett "tudós" sikoltozott, hogy a mi véleményünk álhírek és ez semmi más, csak propaganda. Öt hónappal később a Twitter elismerte, hogy hibát követett el, és kijelentette: "hibát követtünk el a végrehajtási intézkedéseink során ebben az esetben".

  • Forrás: zerohedge.com
MaMa2802
ÖsszesenÖsszesen1298491

Időjós

3.89°C

Budapest, Hungary

Szombat
4.44°C / 10°C
Vasárnap
6.67°C / 11.11°C

Névnap

2020. december 4. péntek
Borbála, Barbara, Boróka

Holnap
Vilma
napja lesz.

Kövess minket Facebookon!

Oldalainkat 895 vendég böngészi

Fel
Chat megnyitása
1
Helló! Köszönjük, hogy ellátogatott hozzánk. Kérjük, nyomja meg a Start gombot, hogy segíthessünk :)

Start

Ez a weboldal cookie-kat használ a hitelesítés, navigáció és egyéb funkciók kezelésére. Honlapunk használatával Ön elfogadja hogy cookie-kat helyezhetünk el az eszközén.
GDPR letöltés | GDPR rendelet