Víz

2014 augusztus 02
(0 szavazat)

A víz szervezetünk anyagcseréjében és az agyi működésekben kiemelt szerepet játszik.

A csapvíz előnye bármelyik szomjoltóval szemben, hogy jódot tartalmaz.

2 pohár víz rögtön felébredés után (ez lehet szénsavmentes ásványvíz) segíti a belső szervek működését.

1—pohár víz, étkezés előtt 30 perccel, elősegíti az emésztést.

1—pohár víz, fürdés előtt lecsökkenti a vérnyomást.

1—pohár víz lefekvés előtt megelőzi az agyvérzést és az alvás közben gyakran előforduló szívrohamot.


A kielégítő vízellátottság javítja a tanuláshoz szükséges valamennyi képességet is. A vízfogyasztás javítja a koncentrációt, növeli a mozgásképességet, javítja a szellemi és testi koordinációt, csökkenti a stresszt és segít szervezetünket méregteleníteni. És nem utolsó sorban, mivel felgyorsítja az anyagcserét, több kalóriát éget el.

Amit még tudnunk kell a vízfogyasztás szokásairól:

Az emberek 55-65%-a krónikusan vízhiányos.
Az emberek 37%-ánál a szomjúságérzet annyira gyenge, hogy gyakran összetévesztik az éhségérzettel, ezért akkor is esznek, amikor csak egy pohár vizet kellene inniuk - sokan ezért híznak el.
A nappali fáradtság első számú okozója a vízhiány.
Már 2% folyadékvesztés megzavarhatja a rövidtávú emlékezetet, nehézségeket okozhat az alapműveletek elvégzésénél; összpontosítási zavarokat egy képernyő, vagy egy kinyomtatott oldal felfogásánál.
Naponta 5 pohár víz elfogyasztása 45%-kal csökkenti a vastagbélrák veszélyét, a mellrákét 79%-kal és 50%-kal kevesebb a rizikó a hólyagrákra.
Folyamatban lévő tanulmányok kimutatják, hogy a hát- és ízületi fájdalmakban szenvedők 80%-ánál naponta 8-10 pohár víz csökkenti a fájdalmakat.

Tényleg annyi vizet iszol, mint amennyi szükséges lenne? 8-10 pohár víz mindennap elengedhetetlen.


Tudod, mi a civilizáció legnagyobb vívmánya? Hogy mi emberek legyőztük a természetet, túlszárnyaltunk az eszén. Ebből aztán a kapzsi vagyonszerzők megállíthatatlanul profitálhatnak, a plafon pedig a csillagos ég. Következésképp: Kifizető nagy pénzeket áldozni az emberek manipulálására.

Elgondolkodtál már azon, vajon mért szaporodnak, egyre nagyobb mértékben a cukorbetegek száma (ha nem genetikai eredetű), és a hasnyálmiriggyel kapcsolatos betegségek? Mi gyarló emberek szeretjük kényeztetni magunkat finom édességekkel. Ez még nem okozna gondot, ha mértékkel tesszük, mert a kismértékben elfogyasztott édességgel el tud bánni a szervezetünkben lévő enzim, vagy inzulin. Azonban a túlzott fogyasztással már nem. Civilizálódásunk egyik leghatásosabb, szervezetünkre legkárosabban hat, a mesterségesen édesített üdítő italok, és a kedvezőtlen anyagokat is tartalmazó Cola.

Időjárás

Többnyire tiszta

-2°C

Budapest

Többnyire tiszta

Páratartalom: 73%

Szél: 27.36 km/h

Névnap

2020. máj. 29. péntek
Magdolna, Magdaléna, Léna

Holnap
Janka, Zsanett
napja lesz.

Oldalainkat 2152 vendég és 0 tag böngészi

Fel