Japántapasz hatásai

2014 augusztus 09
(0 szavazat)

Az állatkísérletek és az emberi fogyasztók tapasztalatai alapján az alábbi gyógyászati hatásokat mutatták ki.

 • Krónikus májbetegek {hepatitisz, hepatocirrhosis) általános tüneteinek javulása a fáradtság érzet és a vizsgálati értékek javítása.
 • A cukorszint szabályozása cukorbetegeknél, és az elesettség és egész testi fáradtságérzet javulása.
 • Gyógyszermérgezés esetén méregtelenítő hatás
 • Regenerációs hatás és a krónikus fáradtság megszűntetése. A testmozgáshoz szükséges erő növelése
 • A vérben levő alkohol koncentrációjának csökkentése, a másnaposság megszűntetése.
 • Asztma, allergia javítása.
 • Nehezen gyógyítható lábgomba gyógyítása,
 • Égési sebek gyors és hegmentes gyógyulása.
 • Rovarcsípés.
 • Nemi és fizikai teljesítőképesség fokozása.
 • Emésztési problémák és krónikus székrekedés kezelése
 • Köszvény kezelése
 • Krónikus neurológiai betegségek (neuralgia) (például krónikus lumbágó, ísiász)
 • Hajhullás kezelése
 • Depresszió kezelése

A Fanedv a környezetben is használható

Megszűnteti a rossz szagokat. Sátorozásnál a sátor környékét hígított fanedwel belocsolva távol tarthatóak a rovarok. Lábgombás cipőjéből eltávolítja a gombát. Mosógépbe rakva a mosás hatékonyabbá válik. Az akváriumban mindig tisztán tartja a vizet, és a halak tovább élnek. A fanedv ugyanis az infravörös fény segítségével felbontja a vízmolekula-csoportokat. Hasonló okok miatt a vázában a virágok tovább maradnak frissek, és sokkal tovább élnek.

Japántapasz használata

Japántapasz használata

 

Japántapasz lelke

 

Image

A fanedvet a fa elszenesítése, azaz faszén gyártása során nyerik amikor a fa izzik, füst száll fel a kemencéből, melynek színe és szaga változik a folyamat során és ezt a füstöt fogják fel a fanedv készítéséhez. A fanedv alapját képező fa 70-75%-át a cellulóz, 20-25%-át lignin alkotja, ezek összesen 95%-ot tesznek ki, ahogy nő a hőmérséklet a kemencében, a fenti összetevők elszenesednek. Az eljárás követhető a füst színének változásából is.

A fanedvnek is van szabványa!

A leghatásosabb anyagot a sárga füst szakaszból lehet gyűjteni. A sárga füst keletkezésekor az eljárás 80-150 fokos hőmérsékleten zajlik. Ez alapján a Japán Fanedv Szövetség csak a 80-150 fokos hőmérséklet idején gyűjtött anyagot ismeri el „szabványos fanedvként".
A fanedv összetétele

Közel 200 féle összetevő alkotja a fanedvet. Több, mint 80%-a víz, a fő összetevők 50%-át az ecetsav teszi ki, de az egész mennyiségnek ez mindössze 3%-a. A fanedv továbbá tartalmaz szerves savat, alkoholt, karbonll vegyületeket, fenolféléket és semleges anyagokat. Más, egyszerűbb módon is lehet készíteni fanedvet, de az olcsóbb eljárás gyengébb minőségű, kátrányt, szennyező anyagot tartalmaz, ezért úgy csak mezőgazdasági célra való fanedvet készítenek.

Hogyan fedezték fel?

Valaha Kínában és Japánban a hagyományos gyógyszerként alkalmazták a fanedvet, Észrevették, hogy a fanedvüzemek közelében a rizsföldeken árvíz után a rizspalánták magasabbak lettek, bár általában ilyenkor alacsonyabbak szoktak lenni, így kiterjesztették használatát a mezőgazdaságra is.

Mire használják ma?

Mostanában az egészségpiac, az állattenyésztés és mezőgazdaság is felfedezte magának a fanedvet, így feléledt ez az iparág. Megfigyelték, hogy megakadályozható a föld szikesedése, a növény erősebb lesz, és nő a hozam. Ráadásul a magasabb hozam mellett a gabona vagy gyümölcs íze is különlegesen finom lesz.

Az állattenyésztésben is hasznosítják: a táphoz 1-2%-ot keverve megszűnnek a kisebb betegségek, és a hús íze kiemelkedően jó lesz. Baromfinak adva klugróan jó ízű és erős héjú tojást kaphatunk.
Koreában országszerte sok helyről jegyezték fel, hogy arrafelé régóta alkalmazzák a népi gyógyításban a fanedvet. Gyeong-sang tartományban bogárcsípés, kígyómarás és égési sérülések kezelésére alkalmazták. Jrisan vidékén méregtelenítésre.

1999-ben az amerikai Élelmiszer és Gyógyszer Hatóság (FDA) hatásosnak és nem mérgezőnek ítélte, és élelmiszerként bejegyezte.

Tovább a kategóriában: « Japántapasz Cékla hatása »

Időjós

Részben felhős

18.89°C

Budapest, Hungary

Vasárnap 17.78°C / 27.78°C Zivatarok
Hétfő 17.78°C / 25.56°C Zivatarok

Névnap

2020. augusztus 15. szombat
Mária
Nagyboldogasszony napja

Holnap
Ábrahám, Rókus
napja lesz.

Oldalainkat 842 vendég és 0 tag böngészi

Fel