fbpx

Ízületi gyulladásra házi csodaszer

2014 október 05
3119 megtekintés    
  • A csontok és a porcok jelentős részét rugalmas fehérjék alkotják, melyek nélkül azok már egy egyszerű ütéstől is szilánkokra törnének. Az e fehérjékből álló zselatin segítséget jelent az ízületi panaszok estén.

    A kopásos ízületi megbetegedések ötven felett az egyik leggyakoribb betegségnek számítanak és általában a porcok károsodását jelentik. Ízületi fájdalom olyankor jelentkezik, ha az izmok nem tudják a test alapvető felépítése szerint megfelelő módon mozgatni a csontokat. Ebben az esetben a szervezetünk elég fájdalmas vészjelzéseket ad, amit, ha nem veszünk figyelembe további ízületi károsodáshoz vezet.


    Ízületi betegségre vannak ismert házi praktikák, mint a jegelés, melegpakolás vagy az ízület átmeneti pihentetése. Meleg pakolás vagy borogatás krónikus fájdalom, gyulladás esetén a legjobb, hogy például az izomgörcs csökkenjen. Jeges pakolás akut ízületi gyulladás, ínhüvelygyulladás, isiász okozta fájdalom esetében jó.

    Egyre több helyről lehet hallani mostanában, hogy az ízületi gyulladás és fájdalmak kezelésének legjobb módszere a háztartási vagy étkezési zselatinból készült pakolás. A módszer logikusnak tűnhet, ráadásul olcsó is, érdemes kipróbálni.

    A zselatint vagy zselatintartalmú készítményeket már meglehetősen régóta alkalmazza gyógyhatású anyagként az emberiség. Már a XII. században Hildegard Bingen úgy írta le borjúbőrből és porcokból készült főzőlét (mi talán kocsonyának neveznénk), mint ami alkalmas gyógyszere lehet az ízületi fájdalmaknak. A latin országokban a zselatin a haj és a köröm növesztésének évszázadok óta bevált eszköze.

    Külsőleg és belsőleg egyaránt csodát tesz!

    Mindezek fényében bátran állítható, hogy az ízületi fájdalomban szenvedők egy régi-új szerrel is számolhatnak ízületi gyulladásuk és a fájdalom csökkentésére.

    A zselatin emésztése tökéletesen biztonságos, mellékhatásokkal nem kell számolnunk, ráadásul a szaküzletekben is kapható zselatintartalmú termékek könnyen felszívódnak, bevitelük egyszerű, és ha ez önmagában nem lenne elég, a zselatin mellett további, az ízületek egészséges fejlődését elősegítő vitaminokat illetve ásványi anyagokat tartalmaznak.

    A boltokban kapható étkezési zselatint állati eredetű csontból készítik. Ez az, ami a kocsonyás állagot biztosítja a számára. Mivel az ízületi fájdalmat porckopás okozza, illetve, hogy a csontban nincs megfelelő mennyiségű kálcium és ezt a csont az ízületből vonja ki, logikus, hogy ezt helyileg akarják pótolni. Így bármilyen boltban vásárolható étkezési zselatinból el lehet készíteni egy adagot és hagyni kell kihűlni, de még folyós állapotban az érintett testrészre például térdre kenni és rajta hagyni közel 45 percet (az idő fontos,ezt be kell tartani).

    Aki próbálta, állítja, hogy a módszer akkor működik jól, ha szinte az összes mennyiséget felszívja a fájó terület! A megmaradt vékony hártyát egyszerűen csak le kell húzni.

    Belsőleg is hatásos!

    Egyre többen osztják meg a tapasztalataikat a neten a zselatin ízületekre gyakorolt csodás hatásával kapcsolatban: „Minden reggeli közben megeszek egy teáskanál zselatint. Mostanában már ékpárna nélkül is tudok ülni, folyamatosan enyhülnek a panaszaim. Nem rohamléptekkel, de határozottan egyre jobb és jobb. Káros mellékhatást egyenlőre nem tapasztaltam, sőt. Erősebbek a körmeim, kevésbé hullik a hajam. És nem fájdalomcsillapítókon kell élnem.” „Nagyon jó! Már régen szenvedek a vállfájástól, sok mindent kipróbáltam, a zselatinkúrát 2 napja csinálom, és már tudtam éjjel aludni!”

    Aki belsőleg fogyasztaná a zselatint, nyugodtan ízesítheti. Lehet belőle „gumicukrot” készíteni, így könnyebb megenni. Ehhez fel kell forralni meleg vízzel (a tasakon található útmutatás szerint), kedvünkre ízesíteni, majd jégkocka vagy bonbon készítő formába önteni, megszilárdítani, és kész is.

    Még néhány hasznos tanács ízületi fájdalmak esetére:

    Ülés közben ne tegyük a lábunkat keresztbe, mert elzárja a vérkeringést, és a gerinc is kórosan görbült lesz.
    Amikor fellángol az ízületi gyulladás érdemes csípősebb ételeket enni. (A cayenne bors, a chili vagy a gyömbér olyan összetevőket tartalmaz, melyek enyhítik a duzzanatokat és gátolják az agyban az egyik fájdalmat közvetítő vegyület hatását.)

    • Forrás: kiskegyed.hu

    Egyedi látogatók

    MaMa32
    TegnapTegnap39
    E-hétenE-héten32

    Időjós

    Hőtérkép

    Névnap

    2024. október 14. hétfő
    Helén, Heléna

    Holnap
    Teréz, Terézia
    napja lesz.
    Fel
    Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. Bővebben…