A Burgonya gyógyító hatása

2014 augusztus 02
(0 szavazat)

Gyógyító hatása miatt a burgonya megérdemli a kiemelt helyet, már csak azért is, mert táplálkozásunkban a fő helyet foglalja el. Ráadásul nem is hizlal, legalább is, ha nem zsírban sütve fogyasszuk. Fontos tudni, hogy a zsírban sült krumplit nehezen emészti meg a szervezet, ezért lehet káros a szervezetünkre.

 

A burgonya az összes növényi fehérjét tartalmazza. Sőt káliumot, kalciumot, foszfort és vasat. (testépítéshez elengedhetetlen)

Az édes burgonya gyógyító hatása is ismeretes, még a cukorbetegek számára is fogyasztható, mert a benne lévő szénhidrát lassan szívódik fel, így nem emeli meg a cukrot. A gyakori burgonyafogyasztás egyensúlyban tartja a szerveket, lecsökkenti a gyomor és a bélpanaszokat. Ezért sós lében (népi nyelven sóban főtt krumpli), vagy héjában főzve fogyasszuk, ami nagyon finom. Hajdanában a szegény emberek a burgonya levéből készítették a levest.

Használjuk ki minél jobban a burgonyában rejlő, egészségünkre kimondottan hasznos lehetőségeket, és helyette ne gyógyszereket fogyasszunk dobozszámra.

Időjós

Tusoló

11.11°C

Budapest, Hungary

Kedd 12.78°C / 27.22°C Többnyire felhős
Szerda 16.67°C / 25.56°C Többnyire felhős

Névnap

2020. július 13. hétfő
Jenő

Holnap
Örs, Stella
napja lesz.

Oldalainkat 2951 vendég és 0 tag böngészi

Fel