Visszérgyulladás kezelése természetesen

2014 augusztus 03
(0 szavazat)

Bármerre nézünk egyre több visszérproblémával küszködő emberrel találkozunk, és sajnos manapság nem csak az öregebbek, hanem fiatalok körében is előfordul. Mit tehetünk, hogy a kezdetben csak esztétikai probléma ne váljon fájdalmassá?

A visszérproblémát okozhatja a veleszületett hajlam és az egészségtelen életmód is. Ez utóbbi, csak rajtunk múlik, hogy hajlandók vagyunk-e változtatni rajta. Próbálkozzunk az Ayurvéda módszereivel. Kezdeti fázisban a visszér nem okoz az esztétikai problémán túl más tünetet, de figyelembe kell vennünk már a legapróbb jeleket is, hogy időben el tudjuk kezdeni a megelőző intézkedéseket. Hogyha valaki hosszabb ideig nehéz láb érzésével, éles fájdalommal, lábikragörcsökkel, zsibbadással és lábdagadással küzd, bizonyára problémák adódhatnak a keringésével.


Az Ayurvéda szerint jelentős javulást érhetünk el hideg-meleg vizes lábfürdővel, esetleg szaunázás utáni gyors hidegfürdő alkalmazásával is. Ússzunk, sétáljunk, biciklizzünk rendszeresen. Ha valaki állandó ülőmunkát végez, sokkal jobban ki van téve a kockázatnak, ezért jó, ha bizonyos időközönként láb-és értornát végez. Így felélénkítheti az elmerevedett végtagokat, és élénkítheti a vérkeringést.

Aki visszérproblémával küzd, fogyasszon minél több fokhagymát és gyömbért. Mindkettő segít a gyakran visszérgyulladást okozó fehérjék lebontásában. Az alma és hagyma sok C-vitamin tartalmaz, mely hatékonyan erősíti az érfalakat.

Elhízás is lehet okozója a visszérgyulladásnak, ezért nem árt rendszeres tisztítókúrát végezni, és minél több mozgást bevezetni az életünkbe. Helyi kezelést végezhetünk körömvirágból és kamillából készített pakolás segítségével. Szárítsuk meg a friss gyógynövényeket, majd zúzzuk porrá és keverjük el egy kevés vízzel. Az így keletkezett pépet kenjük rá a visszeres területre, majd kössük le. Lehetőleg egy éjszakán keresztül hagyjuk rajta állni, majd reggel mossuk le. Az agyagpakolás is egy igen hatékony módszer lehet a visszeres tünetek csökkentésére. Ezt is hagyjuk rajta egy éjszakán át állni, majd mossuk le.

Az Ayurvéda egyik legfontosabb tanácsa a lelki harmónia és nyugalom megőrzése, hiszen ezzel az erek nyugalmát, rugalmasságát és egészségét is megőrizhetjük.

  • Forrás: twice.hu

Időjárás

Többnyire tiszta

-2°C

Budapest

Többnyire tiszta

Páratartalom: 73%

Szél: 27.36 km/h

Névnap

2019. június 26. szerda
János, Pál

Holnap
László
napja lesz.

Oldalainkat 134 vendég és 0 tag böngészi

Fel