Parlagfű lekvár allergia ellen

2014 szeptember 03
(3 szavazat)

Ne irtsuk, együk meg! – Parlagfű lekvár allergia ellen. Parlagfűből készít lekvárszerű terméket és olajat Csubák Mária vegyészmérnök és férje. A termék jótékony hatással bír az emberi szervezetre, a többi között kiválóan lehet vele kezelni az allergiás panaszokat is.

A parlagfűről kevesen gondolnák, hogy ennek a gyomként kezelt növénynek hasznos tulajdonságai is lehetnek. Még inkább meglepődnének, ha ismernék a legújabb kutatási eredményeket, melyek számtalan betegség esetén bizonyítják összetevőinek terápiás hatását. Éppen az allergiára van jótékony hatással.

A parlagfű zöldhajtásaiból készült „lekvár” az immunrendszer erősítésére, a szervezet méregtelenítésére, illetve az allergia kezelésére rendkívül alkalmas. A parlagfűolaj gazdag telítetlen zsírsavakban, ennek köszönhetően jó hatással van az érfalak permeabilitására és a szervezet koleszterin-háztartásának szabályozására is – fejtette ki Csubák Mária vegyészmérnök.

Hozzátette, Magyarországon a parlagfű ilyen módú felhasználása újdonságnak számít, gyógynövényként azonban már az indiánok is használták. Az elkészítési módokkal kapcsolatban azt mondta, a lekvárszerű sűrítményt a friss hajtásokból készítik, amely rendkívül keserű, ám a szervezetre igen kedvező hatást gyakorol. Az olajat ezzel szemben beérett parlagfűmagból hidegen történő sajtolással állítják elő.

Az allergiaszezon kapcsolatban a vegyészmérnök hangsúlyozta, a termékeket 2-3 hónappal az idény előtt el kell kezdeni fogyasztani, hogy a szervezet felkészülhessen rá.

Kutyaharapást szőrével? Parlagfűvel segítenének az allergiásokon.

Parlagfűből készít lekvárt és olajat Csubák Mária vegyészmérnök és férje. A házaspár meggyőződése, hogy az általuk készített termék jótékony hatású az emberi szervezetre, a többi között kiválóan lehet vele kezelni az allergiás panaszokat is. A parlagfű gyógyhatása azonban egyes vélemények szerint még nem bizonyított.

A parlagfűről kevesen gondolnák, hogy ennek a gyomként kezelt növénynek hasznos tulajdonságai is lehetnek. Még inkább meglepődnének, ha ismernék a legújabb kutatási eredményeket, melyek számtalan betegség esetén bizonyítják összetevői terápiás hatását. Éppen az allergia enyhítésében van jótékony hatással.

A kodpiszkalo.blog.hu oldalon komoly szakmai aggályok merültek fel a készítmények tényleg gyógyhatásával kapcsolatban. Arra a következtetésre jutottak, hogy sem a szakirodalomban, sem pedig a népi gyógyászatban nincs nyoma azoknak a pozitív hatásoknak, amelyet a parlagfűnek tulajdonítanak. Bár tudni lehet, hogy többféle a szervezet számára akár hasznosnak tekinthető anyagot is tartalmaz ez a növény, de mindezek tudományos feltárása még nem történt meg. 

A vita egyenlőre megmaradt a kodpiszkalo.blog.hu oldal keretein belül. Az olvasók és sajnos a szerkesztőségek döntő többségének elegendő az a hír, hogy mi magyarok megint feltaláltunk valami nagyszerűt. Ez persze be is következhet, amit remélhetőleg majd komoly, tudományos vizsgálatok alá is fognak támasztani.

A parlagfű zöld hajtásaiból készült „lekvár” az immunrendszer erősítésére, a szervezet méregtelenítésére, illetve az allergia kezelésére felettébb alkalmas. A parlagfűolaj gazdag telítetlen zsírsavakban, ennek folytán jó hatással van az érfalak permeabilitására és a szervezet koleszterin-háztartásának szabályozására is – fejtette ki Csubák Mária vegyészmérnök a Kossuth Rádió Hajnal-táj című keddi műsorában.

Hozzátette: Magyarországon a parlagfű ilyenfajta felhasználása újdonságnak számít, gyógynövényként azonban már az indiánok is használták. Az elkészítési módokkal kapcsolatban kifejtette: a lekvárszerű sűrítményt a friss hajtásokból készítik. Ízre nagyon keserű, ám a szervezetre igen kedvezően hat. Az olajat ezzel szemben beérett parlagfűmagból hideg sajtolással állítják elő. Az allergiaszezon kapcsolatban a vegyészmérnök hangsúlyozta: a termékeket 2-3 hónappal az idény előtt el kell kezdeni fogyasztani, hogy a szervezet felkészülhessen rá.

  • Forrás: hvg.hu magyarno.com

Időjós

Tusoló

11.11°C

Budapest, Hungary

Kedd 12.78°C / 27.22°C Többnyire felhős
Szerda 16.67°C / 25.56°C Többnyire felhős

Névnap

2020. július 13. hétfő
Jenő

Holnap
Örs, Stella
napja lesz.

Oldalainkat 769 vendég és 0 tag böngészi

Fel