Gyógyszer nélküli praktikák betegségekre

2014 augusztus 03
(0 szavazat)

Nyáron az utazások, kirándulások következtében sokszor előfordul, hogy gyakrabban betegszünk meg, mint a hideg téli időszakban. Ez persze akkor a legkellemetlenebb, ha egy idegen országban vagyunk, és nem vittünk magunkkal megfelelő gyógyírt. Ahhoz, hogy ne antibiotikumért kelljen nyúljunk egyből, ismerjük meg a gyógynövények hatóerejét.


Arcüreg és középfülgyulladás az egyik leggyakoribb nyári betegség. Sok embernek az allergia következtében alakul ki, mások pedig nem bírják a légkondit vagy a huzatot. Ilyenkor az antibiotikum az első dolog, amit az orvos felír, de mivel ismerjük a káros hatásait is, jobb, ha a már nagyanyáink által is ismert fokhagyma praktikákat alkalmazzuk.

Arc-és homloküreg gyulladásra használjuk kamilla és zsálya forrázatának gőzét. Melegítsük fel egy edénybe, majd hajoljunk föléje. A jobb hatás elérése érdekében egy kanál szódabikarbónát is keverhetünk hozzá.

A fülfájásra használhatunk zsákocskába kötött és felmelegített sót, de régebb azt is tudták, hogy ha egy gerezd fokhagymát teszünk a fülünkbe, akkor hamarabb megszűnik a fájdalmas lüktetés. Ezzel a módszerrel a baktériumok is elpusztulnak, és a váladék is hamarabb kiürül. Ha kívülről bekenjük a fület körömvirág kenőccsel, hamarabb múlik a gyulladás és a fájdalom is.

Arcüreggyulladásra alkalmazhatjuk a sós vizes gargalizálást is, illetve szippantsuk fel azt az orrunkon keresztül. A vöröshagyma levét csepegtessük egy vattára, majd éjszakára dugjuk be vele a fület. Gyulladáscsökkentő hatása igen erős, mivel átjárja az arc-és orrüregeket.

A gyógynövények hatását fokozhatjuk, ha nem csak külsőleg, hanem belsőleg is alkalmazzuk. Készítsünk zsálya, kamilla, diólevél teát. Ezekből gyógynövényes borogatást is készíthetünk, melyet nem túl forrón helyezzük az arcüregünkre, homlokunkra. Csökkenti a gyulladást, lüktetést és fájdalmat.

  • Forrás: twice.hu

Időjós

Részben felhős

18.89°C

Budapest, Hungary

Vasárnap 17.78°C / 27.78°C Zivatarok
Hétfő 17.78°C / 25.56°C Zivatarok

Névnap

2020. augusztus 15. szombat
Mária
Nagyboldogasszony napja

Holnap
Ábrahám, Rókus
napja lesz.

Oldalainkat 886 vendég és 0 tag böngészi

Fel