fbpx

Fokhagyma rákellenes, baktériumölő, szívvédő hatása

2014 augusztus 03
3195 megtekintés    
  • A természetes csodaszerrel elkerülheted a szívbetegségeket, és fogyasztásával szinte bármilyen gyulladást leküzdhetsz.

    A fokhagyma mind a népgyógyászat, mind pedig a modern orvostudomány szerint csodálatos egészségvédő és -megőrző tulajdonságokkal bír. Fogyasztása jó hatással van a szívre, bizonyos fokú védelmet nyújt a daganatos betegségek kialakulása ellen, de az egész szervezet működésére pozitív hatással van.



    Fokhagyma a szívnek

    A fokhagymában található hatóanyagok száma meghaladja a százat. Az egyik legfontosabb ezek közül az allin, mely összezúzva - tehát, ha összerágod, vagy már összezúzva fogyasztod - allicinná alakul. Az allicinnak pedig bizonyítottan erős szív- és érrendszervédő hatása van: többek között - az aszpirinhez hasonlóan - gátolja a vérrögképződést. A fokhagyma ezenkívül csökkenti a koleszterinszintet, valamint javítja a vérkeringést is.

    Fokhagyma rák ellen

    Számos kutatás bizonyítja, hogy a fokhagyma lassítja, illetve gátolja azon sejtelfajulások kialakulását, melyek végül a daganatos betegségekhez vezetnek. Közömbösíti a szabadgyököket, melyek közvetetten rákos elváltozásokat indíthatnak be a sejtekben. Különösen erős védelemmel bír a gyomorrák ellen, de az egész immunrendszert erősíti.

    Teljes védelem

    A fent említetteken kívül természetesen egyéb, átfogóbb, általánosabb egészségügyi szempontból előnyös tulajdonságai is vannak a fokhagymának.

    Jótékony hatásai

        Megszünteti a migrént.
        Csillapítja az ízületi fájdalmakat.
        Baktériumölő.
        Elmulasztja a megfázás tüneteit.
        Oldja a görcsöket.
        Gyorsítja az ízületi gyulladások megszűnését.

    A fokhagymacsepp receptje

    A következőkben leírt fokhagymacseppkúra a szervezetben öt évig tartja meg hatását, tehát csak ezután szükséges megismételned.

    A fokhagymacsepp elkészítési módja

        Zúzz össze 35 dkg megtisztított fokhagymát.
        Öntsd 3 dl 96%-os alkoholba.
        Az edényt jól zárd le, és érleld 10 napig.
        Vászonruhán keresztül szűrd át.
        Két nap után a következő táblázat szerint, fél deciliter forralt tejbe csepegtetve, étkezés előtt fogyaszd reggel, délben, este.

     

     

     

    Napok

    Reggel

    Délben

    Este

    1.

    1 csepp

    2 csepp

    3 csepp

    2.

    4 csepp

    5 csepp

    6 csepp

    3.

    7 csepp

    8 csepp

    9 csepp

    4.

    10 csepp

    11 csepp

    12 csepp

    5.

    13 csepp

    14 csepp

    15 csepp

    6.

    15 csepp

    14 csepp

    13 csepp

    7.

    12 csepp

    11 csepp

    10 csepp

    8.

    9 csepp

    8 csepp

    7 csepp

    9.

    6 csepp

    5 csepp

    4 csepp

    10.

    3 csepp

    2 csepp

    1 csepp

     

     

     


    A 11. naptól kezdve 3x25 cseppet fogyassz naponta - evés előtt -, mindaddig, amíg el nem fogy.

    A fokhagymacsepp receptje kínai eredetű, 1971-ben talált rá egy UNESCO-expedíció, agyaglapokon, egy tibeti templom romjainál. Azóta sok nyelvre lefordították, és számon tartják a nagy hatású népi gyógyszerek között.
    Egészséges falatok

    Ha fokhagymát eszel, a fűszernövényben található kénvegyületek egy része bekerül a vérbe, majd a vérárammal a tüdőbe. A kellemetlen szag a levegő kifújásával, valamint a verejtékkel együtt távozik majd a szervezetből.

    Sajnos ez az ára számtalan egészségvédő tulajdonságának. Orrod egymillió levegőrészecske között is érzékeli a szagos kénvegyületeteket. Ha azonban szeretnél enyhíteni a kellemetlen leheleten, rágcsálj egy kis petrezselymet - mely a benne lévő klorofillnak köszönhetően enyhíti a szagokat.

    • Forrás: femina.hu

    Egyedi látogatók

    MaMa71
    TegnapTegnap84
    E-hétenE-héten539

    Időjós

    Hőtérkép

    Névnap

    2024. december 13. péntek
    Luca, Otília, Lúcia

    Holnap
    Szilárda
    napja lesz.
    Fel
    Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. Bővebben…