Fokhagyma rákellenes, baktériumölő, szívvédő hatása

2014 augusztus 03
(0 szavazat)

A természetes csodaszerrel elkerülheted a szívbetegségeket, és fogyasztásával szinte bármilyen gyulladást leküzdhetsz.

A fokhagyma mind a népgyógyászat, mind pedig a modern orvostudomány szerint csodálatos egészségvédő és -megőrző tulajdonságokkal bír. Fogyasztása jó hatással van a szívre, bizonyos fokú védelmet nyújt a daganatos betegségek kialakulása ellen, de az egész szervezet működésére pozitív hatással van.Fokhagyma a szívnek

A fokhagymában található hatóanyagok száma meghaladja a százat. Az egyik legfontosabb ezek közül az allin, mely összezúzva - tehát, ha összerágod, vagy már összezúzva fogyasztod - allicinná alakul. Az allicinnak pedig bizonyítottan erős szív- és érrendszervédő hatása van: többek között - az aszpirinhez hasonlóan - gátolja a vérrögképződést. A fokhagyma ezenkívül csökkenti a koleszterinszintet, valamint javítja a vérkeringést is.

Fokhagyma rák ellen

Számos kutatás bizonyítja, hogy a fokhagyma lassítja, illetve gátolja azon sejtelfajulások kialakulását, melyek végül a daganatos betegségekhez vezetnek. Közömbösíti a szabadgyököket, melyek közvetetten rákos elváltozásokat indíthatnak be a sejtekben. Különösen erős védelemmel bír a gyomorrák ellen, de az egész immunrendszert erősíti.

Teljes védelem

A fent említetteken kívül természetesen egyéb, átfogóbb, általánosabb egészségügyi szempontból előnyös tulajdonságai is vannak a fokhagymának.

Jótékony hatásai

    Megszünteti a migrént.
    Csillapítja az ízületi fájdalmakat.
    Baktériumölő.
    Elmulasztja a megfázás tüneteit.
    Oldja a görcsöket.
    Gyorsítja az ízületi gyulladások megszűnését.

A fokhagymacsepp receptje

A következőkben leírt fokhagymacseppkúra a szervezetben öt évig tartja meg hatását, tehát csak ezután szükséges megismételned.

A fokhagymacsepp elkészítési módja

    Zúzz össze 35 dkg megtisztított fokhagymát.
    Öntsd 3 dl 96%-os alkoholba.
    Az edényt jól zárd le, és érleld 10 napig.
    Vászonruhán keresztül szűrd át.
    Két nap után a következő táblázat szerint, fél deciliter forralt tejbe csepegtetve, étkezés előtt fogyaszd reggel, délben, este.

 

 

 

Napok

Reggel

Délben

Este

1.

1 csepp

2 csepp

3 csepp

2.

4 csepp

5 csepp

6 csepp

3.

7 csepp

8 csepp

9 csepp

4.

10 csepp

11 csepp

12 csepp

5.

13 csepp

14 csepp

15 csepp

6.

15 csepp

14 csepp

13 csepp

7.

12 csepp

11 csepp

10 csepp

8.

9 csepp

8 csepp

7 csepp

9.

6 csepp

5 csepp

4 csepp

10.

3 csepp

2 csepp

1 csepp

 

 

 


A 11. naptól kezdve 3x25 cseppet fogyassz naponta - evés előtt -, mindaddig, amíg el nem fogy.

A fokhagymacsepp receptje kínai eredetű, 1971-ben talált rá egy UNESCO-expedíció, agyaglapokon, egy tibeti templom romjainál. Azóta sok nyelvre lefordították, és számon tartják a nagy hatású népi gyógyszerek között.
Egészséges falatok

Ha fokhagymát eszel, a fűszernövényben található kénvegyületek egy része bekerül a vérbe, majd a vérárammal a tüdőbe. A kellemetlen szag a levegő kifújásával, valamint a verejtékkel együtt távozik majd a szervezetből.

Sajnos ez az ára számtalan egészségvédő tulajdonságának. Orrod egymillió levegőrészecske között is érzékeli a szagos kénvegyületeteket. Ha azonban szeretnél enyhíteni a kellemetlen leheleten, rágcsálj egy kis petrezselymet - mely a benne lévő klorofillnak köszönhetően enyhíti a szagokat.

  • Forrás: femina.hu

Időjárás

Többnyire tiszta

-2°C

Budapest

Többnyire tiszta

Páratartalom: 73%

Szél: 27.36 km/h

Névnap

2019. máj. 27. hétfő
Hella

Holnap
Emil, Csanád
napja lesz.

Oldalainkat 157 vendég és 0 tag böngészi

Fel